tiistai 30. lokakuuta 2018

Hiuslaser

Minkälaisiin hoitoihin käytetään?

Päänahan ja hiuspohjan ongelmien hoitoon, hiusten lähtöön, hilseilyyn ja psoriaksen hoitoon. Käytetään myös hiusvärin ja permanentin yhteydessä (parantaa värin ja permanentin kestävyyttä, sekä tuo kiiltoa ja paksuutta).

Mihin laserin toiminta perustuu?

Laservaloon joka tunkeutuu päänahan uloimman kerroksen läpi kapillaari verkostoon, jolloin se aktivoi päänahan verenkiertoa ja parantaa hiusten kasvua.

Milloin ei saa hoitoa tehdä?

Jos on:

*valolle herkistäviä lääkkeitä

*kortisonilääkitys
* tetrasykliiniä sisältäviä lääkkeitä
*sulfa lääkitys
*astmasumute *psyykelääke
*epilepsia
* syöpä
*sydämen toimintasairauksia
*verenpainetta
*alku-ja loppuraskaus
*alle 18-vuotiailla - hormonitoiminta voi häiriintyä.
Laserhoito suoritettuna samana päivänä kuin kokovartalohieronta saattaa aiheuttaa päänsärkyä.

Laserin käyttöohje ja vaikutusajat:

Cica med shampoo hair loss treatment sekä Cica med hoitaine. Shampoon vaikutusaika 5min, huuhtelu. Levitä hoitoaine pyyhekuiviin hiuksiin ja kampaa läpi. Anna vaikuttaa 5-15min laser-kuntoutuksessa. Huuhtele ja jätä osa aineesta hiuksiin vaikuttamaan.
Hoidon jälkeen hoitoaine huuhdellaan pois.


Asiakaspalvelun vaiheet -tehtävä, osa 2 / 25.10

1. Asiakas muodostaa alkumielikuvan liikkeestä varatessaan aikaa tai jo harkitessaan varaavaansa aikaa. Mitkä kaikki asiat vaikuttavat tämän alkumielikuvan syntymiseen? Mikä on mielestäsi alkumielikuvan merkitys parturi-kampaamon kannalta?
- Liikkeen maine, sijainti, sisustus, myös työntekijöiden ulkonäkö, persoonallisuus ja käytös.
Alkumielikuvan merkitys on suuri yrityksen kannalta. Jos se on hyvä, asiakas saattaa tulla vielä uudestaan tai suositella yritystä muille.

2. Työmme tuote (palvelu, esim. hiustenleikkaus, värjäys, hoitokäsittely) voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen
* työn suunnittelu
* toteutus
* markkinointi ja arviointi

Työn suunnitteluvaiheessa tulisi syntyä asiakkaan kanssa yhteinen tavoitekuva työn lopputuloksesta. Millaista tietoa ja ymmärrystä parturi-kampaaja kirjan mukaan tarvitsee selviytyäkseen suunnitteluvaiheesta?

- Ulkoista tietoa (esim. asiakkaan toiveet ja odotukset, hiusten laatu ja kunto) ja sisäistä tietoa (tietotaito ja työkokemus).

Millaisia apuvälineitä voi käyttää työn suunnitteluvaiheessa?

- Kuvat, keskusteluun perustuva mielikuva tai konkreettinen piirros.

3. Mitä mielestäsi tulee ottaa huomioon parturi-kampaajan ja asiakkaan välisssä vuorovaikutuksessa, jotta he voivat ymmärtää toisiaan palvelutilanteissa?

- Ei tule käyttää ammattisanastoa ja täytyy osata tulkita asiakasta.

Olaplex



Mikä on OLAPLEX? 
  • Olaplex on kampaamossa tarjottava lisäpalvelu ja innovaatio, joka korjaa, vahvistaa ja suojaa hiuksia kemiallisten käsittelyiden aiheuttamalta rasitukselta ainutlaatuisella tavalla. Vaalennusaine, peroksidi, permanenttikäsittely ja kemialliset suoristajat vahingoittavat hiusta molekyylitasolla sekä tekevät hiuksista hauraammat ja alttiimmat takkuuntumiselle ja katkeilemiselle. Olaplex antaa luovuudelle entistä suuremman vapauden – sen avulla hiusta voidaan vaalentaa vielä vaaleammaksi ja värjätä entistä dramaattisemmin ilman pelkoa vaurioituneista hiuksista. Olaplex-hoito voidaan tehdä myös kokonaan erillisenä tehohoitopalveluna. Käsittelyn vaikutusta voidaan ylläpitää kampaamokäynnin jälkeen käyttämällä Olaplex-tuotesarjan pesu- ja -hoitotuotteita. 




Miten olaplex toimii? 
  • Olaplex-tuotteiden ainutlaatuinen patentoitu ainesosa (Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate) estää hiuksen rakennetta vahingoittumasta kemiallisten käsittelyjen yhteydessä. Samalla se korjaa aiemmin syntyneitä vaurioita vahvistaen hiuksia. Hiusta voidaan silottaa ja hoitaa perinteisillä hoitoaineilla, mutta ainoastaan Olaplex vaikuttaa hiuksen rikkisidoksiin suojaten, korjaten ja pysyviä happivaurioita estäen. Kaikkien Olaplex-tuotteiden sisältämä ainutlaatuinen aktiiviaine mahdollistaa hiuksen kemiallisten sidosten suojaamisen ja vahvistamisen jokaisella käyttökerralla. 
Olaplexin kehittämä ja patentoima Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate -aktiiviainesosa on täysin innovatiivinen uusi ainesosa, joka suojaa, ravitsee ja uudistaa hiuksia sekä palauttaa vaurioituneiden hiusten kunnon korjaamalla kemiallisessa käsittelyssä rikkoutuneita disulfidisidoksia. Tämä ainesosa on ensimmäinen laatuaan uudessa sidoksia korjaavien ainesosien luokassa. Ainesosaa on vain Olaplex-tuotteissa. 

  








Kuinka olaplexiä käytetään? 
  • Olaplex on tuote, jota voit käyttää kaikkien kemiallisten käsittelyjen yhteydessä. Kokonaisvaltainen Olaplex-hoito sisältää viisi vaihetta. Olaplex Blond Multiplier No.1 on hiusvärin, vaalennusaineen tai permanentin sekaan lisättävä tuote. Hiusvärin, vaalennus- tai permanenttiaineen huuhtelun jälkeen hiukset hoidetaan Olaplex Bond Perfector No.2:lla. Olaplex-hoito voidaan tehdä myös kokonaan erillisenä tehohoitopalveluna. Kotona asiakas voi ylläpitää hiusten kuntoa Olaplex Hair Perfector No.3 -tehohoidolla sekä Olaplex No.4 -shampoolla ja Olaplex No.5 -hoitoaineella.
                




Minkälaisille hiuksille olaplex sopii? 
  • Olaplex toimii kaikenlaatuisissa ja -kuntoisissa hiuksissa. Olivatpa asiakkaasi hiukset hennot ja skandinaaviset, paksut luonnonkiharat tai vaikkapa aasialaiset, Olaplex korjaa ja vahvistaa niitä. Samoin Olaplex toimii loistavasti niin voimakkaasti käsitellyissä kuin aivan käsittelemättömissä hiuksissa. Olaplexia voidaan käyttää minkä tahansa sarjan väri-, vaalennus- ja permanenttituotteiden kanssa 



  
Uudet tuotteet ovat Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo ja Olaplex No. 5 Bond maintenance Conditioner.  
Mitkä ovat tuotteiden ainesosat ja vaikutus hiukseen? 
  • Olaplexin ainutlaatuinen Bond Maintenance™ 3-4-5-menetelmä korjaa hiusvaurioita sekä silottaa ja vahvistaa hiuksia myös kampaamokäyntien välillä tehden hiuksista terveemmät ja uskomattoman kiiltävät. Olaplex-kotihoitotuotteet sisältävät patentoidun Bond Building Chemistry -koostumuksen, jossa vaikuttavana aineena on Olaplex-salonkituotteista tuttu Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate, jota ei löydy mistään muista hiuskosmetiikkatuotteista. Tuotteet on valmistettu ilman sulfaatteja, parabeenejä, gluteenia tai eläinperäisiä ainesosia. 
  • Olaplex No. 4 Bond Maintenance™ Shampoo vahvistaa, korjaa ja kosteuttaa hiuksia tehden ne uskomattoman kiiltäviksi ja helpostikäsiteltäviksi. Sopii kaikille hiustyypeille, myös värjätyille hiuksille.  
  • Olaplex No. 5 Bond Maintenance™ Conditioner korjaa hiusvaurioita, silottaa ja vahvistaa hiuksia tehden niistä terveennäköiset ja kiiltävät latistamatta niitä. Sopii kaikille hiustyypeille, myös värjätyille hiuksille. 




perjantai 12. lokakuuta 2018

HOKS -tehtävä 12.10

Olemme käyneet ensimmäiset HOKS-keskustelut. Niiden tavoitteena on ollut kartoittaa lähtötilannettasi ja käydä läpi opintojen tämänhetkistä vaihetta ja vuoden kulkua. Olemme myös pohtineet alustavasti tulevaisuuden suunnitelmia valinnaisten suhteen. Lisäksi olemme kirjanneet ensimmäisen tulevaisuuden haaveen opintojen jälkeiseksi ajaksi.
Tehtävänäsi on kirjata ylös itsellesi näitä HOKS-keskustelun aihepiirejä:


1. Mikä on / on ollut tilanteesi koulun alkaessa? Miksi hakeuduit Kampaaja -osaamisalalle? Mitä vahvuuksia sinulla on mielestäsi? Mikä tai mitkä asiat ovat sujuneet mielestäsi oikein hyvin?
 - Peruskoulussa tiesin haluavani hius- tai kauneudenhoitoalalle. Päädyin kuitenkin hakemaan yhteishaussa hotelli-, ravintola-, catering-alalle tavoitteena tarjoilijan työ. Kahden ensimmäisen koulupäivän aikana tajusin, ettei ala ollut se mitä tahtoisin tehdä tulevaisuudessa. Sieltä hain VALMA-koulutukseen missä olin vuoden ja hain keväällä hius- ja kauneudenhoitoalalle.
Kampaaja -osaamisalalle hain koska kampaajan työ on ollut haaveenani jo pitkään, ja pystyn sitä kautta hyödyntämään hyviä kädentaitojani.

2. Millaisia suunnitelmia sinulla on valintojesi suhteen opintojen aikana? Mitä kaikkea haluaisit sisällyttää opintoihisi?
- En ole vielä oikein suunnitellut valintoja, mutta tahtoisin saada lisäksi mahdollisimman paljon kauneudenhoitoalan opintoja.

3. Millaisia tavoitteita ja ajatuksia sinulla on työelämän suhteen sitten, kun valmistut täältä? Millainen olisi unelmiesi työpaikka, työympäristö tai jatko-opintopaikka?
- Kun valmistun, toivoisin pääseväni heti töihin.
Unelmien työympäristö olisi sellainen missä kaikki tulee hyvin toimeen ja on hyvä ilmapiiri.

torstai 4. lokakuuta 2018

Intialainen päähieronta

Intialaisen päähieronnan taustaa

Perinteinen intialainen päähieronta on arviolta n. 1000 vuotta vanhaa ja pohjautuu n. 4000 vuotta vanhaan auyrvedaan (AUYS= Elämä, Veda= tieto, Tiede).
Intialaisen päähieronnan toi Lontooseen 1980-luvun alussa sokea intialainen hieroja Narendra Mehta. Suomeen hoidon toi irlantilainen Dee Ahern 1990-luvun lopussa.

Mitä intialainen päähieronta on?

- intialainen päähieronta on nimestään huolimatta länsimaiseen elämäntapaan sopivaa, yksinkertaista ja rauhoittavaa hierontaa, joka laukaisee stressiä ja helpottaa sen aiheuttamia oireita.
- Menetelmää voisi kuvata ehkä osuvammin stressipesuksi sen nopeasti stressiä purkavan vaikutuksen perusteella.
- Vaikka hoidon aikana käsitellään vain kehon yläosa, vaikutukset ulottuvat koko kehoon ja mieleen.

Miten päähieronta vaikuttaa?

- Stressioireisiin: Elimistö käy ylikierroksilla, stressioireita voi olla monenlaisia: vatsan kivut verenpaine, sydänoireet, hikoilu, vapina, lämpöily, toistuvat tulehdukset, flunssat, hormonihäiriöt, iho-oireet, mielialan vaihtelut, masentuneisuus, mielenkiinnon häviäminen
- Intialainen päähieronta vapauttaa verenkiertoa, pään, niskan, hartioiden ja käsivarsien seudulla. Hapen ja ravinteiden vaikutus paranee ja kuona-aineiden poistuminen tehostuu. Yleisesti jännitystilojen purkamiseen suositellaan 4-7 kerran hoitosarjaa, alkuun viikon välein, myöhemmin hoitokerrat esim. 1-2 kuukauden välein.

Intialaista päähierontaa suositellaan myös:

- Migreeni kohtausten välihoitona
- Unihäiriöihin- nukahtamisvaikeuksiin
- Keskittymiskyvyn lisäämiseen
- Mielen rauhoittumiseen ja olon tasapainottumiseen
- Aktivoimaan hiusten kasvua ja päänahan verenkiertoa
- Yleiseen energian lisäämiseen ja tasapainottumiseen
- Sopii erittäin hyvin hemmotteluhoidoksi

Milloin pitää noudattaa erityistä tarkkaavaisuutta:

- Kivuliaat kystät, kosketusarat luomat --> tarkista kivuliaisuus
- Migreenin alkuoireissa tai kohtauksen aikana ei, muutoin kyllä
- verenpainetauti -- lääkitykselläkin oleva: ei niskakuoppaa. Jos hoidosta oireita (huono olo, päänsärkyä), käsittele koko niska kevyesti, samoin päälaki
- Epilepsia -- ei suositella
- aivohalvaus, aivoverenvuotosairaudet -- hoidettavan tulee varmistaa lääkäriltään, saako häntä hieroa.

Huomioi hieroessasi

- Hierontaoireet eivät saa aiheuttaa kipua.
- Tee hoito mielummin liian kevyesti kuin suurella voimalla
- Tee liikkeet kehosi omaa painovoimaa hyödyntäen, hengittäen syvältä vatsanpohjasta asti.
- Tee hoito levollisena ja keskittyen olemaan läsnä, anna mahdollisuus hiljaisuudelle.
- Kaikissa hierontahoidoissa voi purkautuessa ja kuona-aineiden lähtiessä ilmetä lyhytaikaista päänsärkyä, huimausta tai huonoa oloa. Sitä ei tarvitse säikähtää, olo paranee raikkaalla ilmalla ja nestettä nauttimalla.

Mitä tarvitset?

Tuoli: Selkänojallinen, jossa on hyvä istua. Viileässä tilassa peitä jalat.
Tuki: Saunakokoinen pyyhe rullalle niskatueksi, tarvitset kasvoja hieroessasi.
Musiikki auttaa rentoutumaan, hoidon voi ottaa vastaan myös hiljaisuudessa
Tila: Huolehdi, että huoneessa on raikas, huone lämmin. Varaa huoneenlämpöistä vettä tarjolle.

Valmistelut

- Tila on hyvä rauhoittaa, puhelimet äänettömälle.
- Rauhoittavaa musiikkia taustalle.
- Molempien on hyvä ottaa kellot pois.
- Hierottavan silmälasit, kaula-, ja korvakorut pois.
- Hierottavan on mukavempi istua ilman kenkiä.
- Huomioi oikea istumakorkeus, tyyny jalkojen alle tarvittaessa tai mukavuuden vuoksi.
- Varaa rullaksi kääritty pyyhe niskatueksi valmiiksi viereen. 
- Varaa lasillinen vettä virkistäytymiseen ja kuonanpoiston tehostamiseen hoidon jälkeen.

Koulutehtävä, digitaalinen portfolio

Nimi ja tuleva ammatti: Josefiina Riihinen, kampaaja Opintosi, omat vahvuusalueesi ja työkokemuksesi: Opintoihini kuuluu kampaajan ja partu...